Kitűnő viselési komfort és nagyobb biztonság az utakon. A ZEISS DriveSafe szemüveglencsét kimondottan vezetéshez optimalizáljuk. A lencse segítségével jobban lát éjszaka és rossz időjárási viszonyok mellett, védi szemét a fényvisszaverődésektől és megkönnyíti a gyors és gyakori fókuszváltást. Optimális biztonsági fejlesztés a normál szemüvegéhez képest.

ZEISS DriveSafe –

vezetéshez optimalizált mindennapi használatra ideális szemüveg.

A biztonságos vezetés alapfeltétele a jó látás, mivel az utakon extra munkát végez szemünk: folyamatosan váltogatja a fókuszt az út, a GPS, a külső- és belső tükrök között. Gyakran a kellemetlen időjárás vagy a kedvezőtlen fényviszonyok is nehéz feladat elé állítják látásunkat. Az egyfókuszú és progresszív kivitelben is kapható ZEISS DriveSafe szemüveglencse minimálisra csökkenti ezt a vizuális megterhelést vezetés közben, segítségével a sofőr könnyebben lát, így úti célját biztonságosan és stressz nélkül.

Számtalan sofőrnél vizuális buktatónak számíthat a kedvezőtlen időjárás, a gyenge fényviszonyok, a zavaróan vakító (pl. a szembe jövő autók fényszóróiból, közvilágítás miatt vagy a nedves útburkolatról jövő) fény valamint a gyors és gyakori fókuszváltás. A ZEISS DriveSafe szemüveglencse kialakítása alkalmazkodik a sofőrök speciális vizuális igényeihez.

Jobb látás nappal, szürkületben és éjszaka is.

Pupillánk mérete a nap folyamán változik. Minél több a környezeti fény, annál kisebb a pupilla. És fordítva is. A hagyományos szemüveglencsék kialakítása ezt nem veszi figyelembe. A ZEISS DriveSafe szemüveglencse azzal tűnik ki a tömegből, hogy optimalizált lencsekialakítása igazodik a viselő gyenge fényviszonyoknál jelentkező tág pupillaátmérőjéhez. Ez a kialakítás fokozza a kontrasztot, javítja a kellemetlen időjárási viszonyok melletti látást és csökkenti a lencse perifériáján előforduló torzításokat, főként progresszív lencséknél.

Így jobb látásban lesz része, és az olyan problémás vezetési körülmények között, mint pl. az eső, köd, hóesés vagy éjszakai vezetés pontosabban tudja majd megbecsülni a távolságokat.

Professzionális védelemmel. Védje ki a vakító fényt és a karcokat!

A ZEISS DriveSafe szemüveglencse speciális prémium kategóriás antireflex réteggel van ellátva. Ez csökkenti például vakító fény szubjektív érzékelését* – amit például a szembejövő autók LED vagy Xenon fényszórói okoznak – és hatékonyan védi lencséjét a karcokkal és a kosszemcsék tapadásával szemben.

Kényelmesebb vezetési élmény progresszív lencsével.

ZEISS DriveSafe az extra kényelemért.

A ZEISS DriveSafe progresszív kivitelben is kapható. A speciálisan optimalizált közeli és köztes zónák valamint a csatorna biztosítja a kényelmes fókuszváltást, csökkenti a vízszintes fejmozgást és jelentősen több dinamikus látást tesz lehetővé a viselő számára.

Ideális vezetéshez és mindennapi használatra. Az új mindennapi használatra alkalmas szemüvege.

A ZEISS DriveSafe szemüveglencse tökéletes választás hétköznapi szemüvegként is, mivel nagy és széles távoli, valamint optimalizált köztes és közeli látómezőkkel rendelkezik, melyek mind olvasáshoz, mind munkához megfelelőek. Ez az univerzális megoldás kényelmesebb élménnyé teszi a vezetést, s egyben a mindennapjai során fellépő igényeknek is megfelel.

Teljes körű UV-védelem a színtelen ZEISS lencséken. Egész nap. Minden nap.

Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is. Mindig védi a szemét, amikor kimegy a szabadba? Mostantól minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít!

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.

A karcoknak és a kosznak esélyük sincs! Erősebb, mint korábban bármikor.

Nagy teljesítményű réteggel ellátva a szemüveglencse különösen ellenálló a karcolódásokkal és a statikusan töltött porszemcsékkel szemben. Ebből kifolyólag a lencse hosszabb ideig marad tiszta, így tisztítani is jóval egyszerűbb. Jobb látás, jobb megjelenés – részben a legújabb antireflex rétegnek köszönhetően.