Vizsgálatok

Látásvizsgálat

Menete: A látásvizsgálatot minden esetben egy részletes beszélgetéssel kezdjük, melyből általában kiderül a valódi panasz, illetve igény. Ez után következik egy computeres ellenőrzés, ez alapot adhat a dioptria meghatározásához. A pontos dioptria értéket végül szubjektív vizsgálat segítségével határozzuk meg. A páciens és a szakember kommunikációja fontos szerepet tölt be a végeredményben. Az egyéni igényekre szabott, optimális megoldásokat szívügyünknek tekintjük!

Ára

10.000 Ft
Szemüveg vagy kontaktlencse (legalább egy havi adag) rendelése esetén ingyenes.

Gyermek szűrővizsgálat

Esztergomi üzletünkben OptoKid típusú gyermek-computerrel szűrővizsgálatot végzünk. Gyermekkorban mindenképpen javasoljuk, hogy a szemüveget gyermekszemész szakorvos írja fel, így szükség esetén segítünk megtalálni a legmegfelelőbb szakembert a probléma megoldására.
Külön javasoljuk ezt a szolgáltatásunkat, olyan családok részére, ahol a szülők, nagyszülők, vagy nagyobb testvérek szemüvegviselők.

Ára

10.000 Ft
Szemüvegrendelés esetén a végösszegből levonásra kerül.

Polateszt

Ezt a tesztet főleg a rejtett kancsalság meghatározására alkalmazzuk. Szabad szemmel ez a probléma általában nem látható, polarizált szűrőkön keresztül, polarizált ábrákat nézetünk a pácienssel. Az eltéréseket prizmákkal korrigáljuk. A prizmás szemüveg állandó hordása segít megszüntetni az alábbi panaszokat:

  • Írási, számolási és olvasási zavarok
  • Magatartási zavarok
  • Migrén (fejfájás)

Ára

20.000 Ft
A látásvizsgálat és a Polateszt vizsgálat együttes ára. Szemüvegrendelés esetén ingyenes.

Kontaktlencse illesztés

Egy alapos vizsgálat után megrendeljük a páciens számára legoptimálisabb próbalencséket, melyek igazodnak a vásárló munkakörülményéhez és életmódjához. Megtanítjuk a helyes használatot, megnézzük valóban megfelelően illeszkednek-e. Amennyiben komfortosnak érzi a vásárló, illetve a látásélessége is jó az adott kontaktlencsékkel, úgy haza adjuk egy hetes próbaidőszakra. A megfelelő lencsékből – ezek után – a vásárló le tudja adni a rendelését.

Ára

10.000 Ft
Magában foglalja a látásvizsgálatot, próbalencsét és annak illesztését, betanítást, illetve a réslámpás ellenőrzést.

Egyéb vizsgáló eszközeink

Réslámpa, Non-contact szemnyomásmérő

tristique commodo ultricies elit. Aenean Lorem diam vel, ipsum justo